In een huis geautomatiseerd met Loxone, reageert slimme verlichting op jouw aanwezigheid en wat je op dat moment aan het doen bent.
In huis doe je per jaar ongeveer 50.000 handelingen. Een groot deel daarvan is het licht aan en uit doen en laat dat nou één van de functies zijn die je vrij eenvoudig kunt laten automatiseren.
Loxone
Hoe fijn zou het zijn dat als jij een ruimte binnen komt en wanneer er op dat moment onvoldoende daglicht is dat dan het licht automatisch aangaat. Wanneer je de ruimte verlaat gaat het licht automatisch weer uit.
Het klinkt misschien eenvoudig, maar slimme verlichting is de basis van huis automatisering. In een slim huis reageert de verlichting op jouw aanwezigheid en wat je op dat moment aan het doen bent. Wil je iets anders? Dan zit er naast de deur een slimme knop waarmee je eenvoudig de sfeer kunt veranderen.
Stel je voor je bent tv aan het kijken en Loxone heeft in de zithoek automatisch een gezellige lichtsfeer geselecteerd met wat accentverlichting in de woonkeuken. Vervolgens sta je op om uit die koelkast wat te drinken te pakken.
De aanwezigheid sensor in het keuken gedeelte merkt jouw aanwezigheid op en de slimme verlichting in de keuken geeft kortstondig wat meer licht zodat je kunt zien wat je doet zonder dat de rest van de familie in de zithoek er hinder van ondervindt. Na enige tijd dimt het licht in de keuken weer.
Bij jouw thuis
Ervaar zelf hoe Loxone jouw huis slim, comfortabel en efficiënt kan maken. Ik kom graag bij jou langs voor een Digital Experience Tour.
De unieke benadering van Loxone op slimme verlichting is een combinatie van hun drukknop standaard en het denken in de lichtsfeer per ruimte, in plaats van het bedienen van individuele lampen.
Per ruimte creëer je in de app heel gemakkelijk verschillende sferen, door per lamp de intensiteit en eventueel de kleur te regelen. Je wisselt tussen de sferen met één druk op de knop naast de deur, of door de betreffende sfeer te selecteren in de app.
Ook heb je in de app een mooi overzicht van welke lampen in huis aan zijn. Dit kun je zelfs bekijken wanneer je niet thuis bent.
Met één druk in het midden van de Loxone knop schakelt de slimme verlichting aan. Wanneer het licht aan is en je drukt éénmaal wissel je naar de volgende sfeer. Een dubbel klik betekent dat je de ruimte verlaat en gaat alle slimme verlichting uit.
We hebben er allemaal mee leren leven dat je ’s nachts soms moeilijk het lichtknopje kunt vinden of op de tast de deur probeert te bereiken omdat je je geliefde niet wakker wilt maken. Met slimme verlichting kun je dat ook anders oplossen.
Als je in een slim huis ’s nachts uit bed komt gaat het licht automatische heel zacht gedimd aan, eventueel in een blauwe of rode toon, zodat je voldoende kunt zien, zonder dat je nachtrust wordt verstoort. Het blijft maar heel even aan en schakelt na 1 of twee minuten weer uit.
Bij het verlaten van je huis geef je met een drie-dubbele-klik op de knop naast de voordeur aan dat je het huis verlaat. Alle slimme verlichting schakelt dan automatisch uit, de klimaat controle gaat op de ecostand en de aanwezigheid simulatie wordt gestart.
Bij jouw thuis
Zelf ervaren hoe Loxone jouw huis slim, comfortabel en efficiënt kan maken?
Ik kom graag bij jou langs voor een Digital Experience Tour. Ik neem een aantal Loxone producten mee die synchroon reageren op een video die we op jouw eigen tv bekijken. Dit geeft je een inkijk in wat er mogelijk is met Loxone.
Als gecertificeerd Loxone partner kijk ik er naar uit om samen te onderzoeken waar jouw wensen en de kracht van Loxone samen komen.